Wie is Erika Mouthaan?

Al op de middelbare school deed ik de administratie voor het bedrijf van mijn ouders. Ik vond het leuk om met cijfers bezig te zijn en ervoor te zorgen dat alles klopte en aansloot. Toen het moment daar was om een vervolgopleiding te kiezen, lag accountancy dan ook voor de hand – al heb ik nog steeds in mijn achterhoofd om die studie Engels te gaan doen.

Het werd een combinatie van werken en studeren door de RA opleiding bij (toen nog) NIVRA-Nyenrode te gaan doen. Na een paar jaar kwam ik tot de conclusie dat de accountantscontrole meer over processen dan over cijfers gaat en ik vond het behoorlijk saai. Reden om me meer met echt boekhouden en het opstellen van jaarcijfers bezig te gaan houden. Als vanzelf kwam ik daardoor in aanraking met belastingaangiften (dat was leuk!) en na 10 jaar heb ik de volledige switch naar fiscaal werk gemaakt.

In al die jaren heb ik bij diverse kantoren en organisaties (van Big4 en Rabobank tot kleine administratiekantoren) ervaring opgedaan en met alle soorten ondernemers in veel verschillende branches gewerkt.

Een paar jaar geleden begon het te kriebelen. Ik wilde niet meer alleen jaarrapporten en belastingaangiften over het verleden maken, maar ondernemers juist helpen in het hier en nu. Zodat ze beter weten hoe ze er financieel voorstaan en betere keuzes kunnen maken.

Nadat ik kennismaakte met Profit First wist ik het zeker: dit is een methode waarmee ondernemers grip op hun geld kunnen krijgen en zo met meer vertrouwen kunnen ondernemen. Dat was voor mij het startsein om met Belermo te beginnen.

Omdat ik zo enthousiast ben over de Profit First methode, heb ik bij Femke Hogema de opleiding gedaan en mag ik mij trots een gecertificeerd Profit First Professional noemen.

Als Register Belastingadviseur ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs en Belermo is een RB erkend kantoor. Met deze kennis en ervaring ondersteun ik administratiekantoren bij fiscale vraagstukken.

Liefde voor katten

Tijdens mijn loopbaan ben ik – net als veel anderen – tegen een burn-out aangelopen. In de herstelperiode wilde ik graag iets doen wat ik leuk vond en waar ik blij van werd. Dat werd de opleiding kattengedragstherapie. Ik had op dat moment drie katten in huis die elkaar negeerden en ik wilde weten waarom en wat ik daar aan kon doen. Daar heb ik veel van geleerd en vooral veel plezier aan beleefd.

Hieronder zie je foto’s van de drie katten die mijn interesse in kattengedrag en dierenwelzijn hebben gewekt. Gewoon, omdat ik ze zo leuk vind.

Erika Mouthaan - De Meern (Utrecht) - erika@belermo.nl - 06 37 62 49 50

KvK 71559078 - BTW Identificatienr: NL001915119B29

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring

Download de checklist nu!

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Privacy

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de checklist.

Download de Eindejaarstips 2021 nu! (PDF)

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de Eindejaarstips 2021.

Naar de BV, Waarom zou je dat doen?!

Download de pdf nu!

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Privacy

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de pdf.

Download de PDF nu!

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de checklist.