Geld, een taboe?

25 feb 2022

Geld is een beladen onderwerp. Het is ons land een beetje taboe om erover te praten. In Amerika is het heel normaal iemand te vragen wat ze verdient, dat zou je hier op een verjaardag nooit doen. Er hangen veel negatieve, maar ook heel veel positieve gedachten en gevoelens aan geld. Het kan heel mooi zijn, omdat je er mooie spullen en een mooi huis van kunt kopen, omdat je goede zorg kunt regelen, kortom: dat je niets tekort komt en ervoor kunt zorgen dat je geen stress ervaart.

Maar aan de andere kant kan geld dus juist voor heel veel stress zorgen. En dan vooral het gebrek eraan. Dat je niet de juiste zorg kunt regelen, dat je niet ervoor kunt zorgen dat jij (of jouw gezin) krijgt wat je nodig hebt.

En daarnaast betekent het voor iedereen iets anders. Ik heb een paar ondernemers gevraagd wat geld voor hen betekent. Daar komen verschillende antwoorden op. De één geeft aan dat het bijdraagt aan haar belangrijkste kernwaarde zelfstandigheid en ervoor zorgt dat ze dagelijks bezig kan zijn met haar passie: haar onderneming in de watersport.

Een ander zegt: ik hou ervan en ik ben er een beetje bang voor tegelijk. Aan de ene kant heb ik soms een spaardoel waarvoor ik een boel nodig heb, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik dat vele geld dat ik wil, kwijt zal raken. Daar zit een boeiende tegenstrijdigheid in.

Ook gehoord: geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze wel geld. En: ik hoef echt niet heel rijk te worden, als ik maar geen geldzorgen heb, want ik denk dat dat één van de grootste zorgen is die je kunt hebben.

Wat ik in elk geval weet, is dat hoe jij denkt over geld veel invloed heeft op hoe je ermee omgaat. En als het om geld gaat, hebben veel ondernemers behoefte aan rust, winst en inzicht.

Weet jij wat het voor jou betekent en heb jij de rust en het inzicht?
Kijk anders eens op mijn pagina Profit First. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen aan meer rust, winst en inzicht? Neem dan contact met op!

Volg mijn YouTubekanaal voor meer informatie en tips!

Download de checklist nu!

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Privacy

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de checklist.

Download de Eindejaarstips 2021 nu! (PDF)

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de Eindejaarstips 2021.

Naar de BV, Waarom zou je dat doen?!

Download de pdf nu!

Vul jouw voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Privacy

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de pdf.

Download de PDF nu!

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op de button.

Het is gelukt! Check je inbox (of je spam) voor de checklist.